FESTIVAL MATEMATIKE

U Puli se 6. svibnja 2019. održao 14. Festival matematike. Ove godine naša škola sudjelovala je na Festivalu sa  čak pet timova.

U natjecateljskom dijelu Ekipa za 5+ sudjelovale su četiri ekipe, a na smotri radova Matematika+ jedna.
Dvije ekipe, jedna iz matične škole, a jedna iz područnog odjela sudjelovale su u kategoriji GIGA (1. i 2. razred srednje škole), a dvije, u istom rasporedu u kategoriji TERA (3. i 4. razred srednje škole). U svojoj grupi- općih, jezičnih i klasičnih gimnazija ekipe iz Lošinja postigle su 5. mjesto.

Cresku GIGA ekipu činili su učenici Emma Rajci i Blaž Filipas iz 1.g te Lea Preksavec i Nika Utmar iz 2.g, a TERA ekipu Ines Rizvić i Bruno Nađ iz 3.g te Brian Michael Bandera i Klara Kučić iz 4.g.

Ove godine, po prvi put na smotri Matematika + predstavili smo se sa radom Vransko jezero u brojevima za koji smo dobili pohvalu. U izradi i prezentaciji projekta sudjelovali su Katia Jurjako (1.g), Neja Toić (2.g), Ines Rizvić (3.g) i Paolo Kaštelan (3.g).

Iako nas je iznenadilo loše vrijeme i put nam je trajao dulje od predviđenog, učenici su dobili priliku usporediti svoje znanje s preko tisuću drugih sudionika, pogledati zanimljive radove i izlaganja o primjeni matematike te vidjeti matematiku u novom svjetlu.