RIJEKA TEHNOLOGIJE 2023.

U srijedu 1. veljače 2023.g., učenici Luka Žoldin (4.nb), Dario Marijanović i Barbora Čulmanova (2.g), te Elli Honjek, Ernest Mužić i Nataša Babić (2.gc), u pratnji profesorice Tanje Cvijanović Stipić, nazočili su manifestaciji „Rijeka tehnologije“  koja se održava u Rijeci od 30. siječnja do 4. veljače 2023. godine.

 

Manifestaciju, kojom se obilježava 50 godina Sveučilišta u Rijeci, organizira Sveučilište u Rijeci sa svojim sastavnicama: Tehničkim fakultetom, Građevinskim fakultetom, Pomorskim fakultetom, Fakultetom informatike i digitalnih tehnologija, Fakultetom za matematiku, Fakultetom za fiziku i Centrom za mikro- i nanoznanosti i tehnologije te u suradnji s Centrom tehničke kulture i Domom mladih Rijeka.

 

Cilj „Rijeke tehnologije“ je promocija i popularizacija obrazovanja i znanosti na području tehničkih i prirodnih znanosti. Učenici su imali priliku iz prve ruke upoznati se s riječkim tehnološkim postignućima, nazočili su radionicama: Od ideje do modela: 3D ispis, Od čega su napravljene eurokovanice, Osnove blockcahin tehnologije, otkrivali su matematičke igre i slušali neka predavanja.