PRVAŠI OBILJEŽILI NOĆ KNJIGE

Devetu Noć knjige, 23. travnja 2020., učenici 1. g obilježili su popodnevnim virtualnim druženjem u okviru nastave Sata razrednog odjela koji održavaju putem aplikacije Zoom.

Za virtualno druženje svatko je pripremio i pročitao  odlomak iz najdraže ili nedavno pročitane knjige te su tako potvrdili ovogodišnje geslo patuljka Čituljka “S knjigom nisi sam”. Raznolik je bio odabir prvaša – od haiku poezije i svevremenskog Cesarićevog Slapa do odlomaka iz Posljednjih Stipančića koji se upravo čitaju za lektiru, od Maloga princa i memoara Luke Modrića do Šopingholičarke i nekoliko različitih Harryja Pottera.

Možda je najaktualnije misli, one iz Dnevnika Anne Frank, pročitala Petra Kruljac:

“Skoro svako jutro odlazim na tavan… ne bih li istjerala zagušljiv zrak iz mojih pluća. Sa svog omiljenog mjesta na podu gledam plavo nebo i goli kesten, na granama kojeg sjaje kišne kapljice koje izgledaju poput srebra, i galebove i druge ptice dok klize na vjetru… Dok god postoji ovo, razmišljala sam, a ja mogu živjeti i to gledati, ovo sunce, ova nebesa, bez oblaka, dokle god to traje, ne mogu biti nesretna.”