PROSLAVLJEN DAN ŠKOLE

Blagdan sv. Nikole, zaštitnika djece i pomoraca, ujedno je i Dan naše škole.

Nakon četiri godine, 6. prosinca u predvorju Srednje škole Ambroza Haračića u Malom Lošinju okupili su se nastavnici, stručni suradnici te učenici matične škole i gimnazijalci iz Područnog odjela u Cresu.

Na početku programa svima se prigodnim riječima obratila ravnateljica Jelena Bralić. Ove je godine Dan škole obilježen kvizom, sportskim susretima te glazbenim točkama popularne Haračićeve instrumentalne klape.

U pobjedničkoj ekipi kviza sudjelovale su i naše prvašice Tina Kučica i Hana Utmar. Svima natjecateljima nagrade je uručila ravnateljica Bralić.

Po završetku obrazovno-zabavnog programa, a prije sportskog dijela, sabljom je razbijen tradicionalni lošinjski krokant čiji specifičan okus nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Naravno, sv. Nikola posebno je mislio na učenike škole pa je u crvenim čizmicama svakome ostavio po čokoladu.

Nogometna utakmica između Cresana i Lošinjana u regularnom je dijelu završila bez pogodaka, a s bijele točke s(p)retniji su bili Lošinjani.

Učenike iz Područnog odjela kroz prostor matične škole provele su učenice završnih razreda, Anesa Abdija, Lea Ivanić, Andrea Saganić i Barbara Molaro koje su im pokazale Školski muzej pomorstva i pomorskog školstva.