ODRŽANA MATURALNA ZABAVA 27. GENERACIJE CRESKIH MATURANATA

Nakon dvije godine života u uvjetima pandemije, bez putovanja i druženja,  učenici 4. razreda gimnazije odlučili su vratiti se na “staro normalno” i organizirati maturalnu zabavu.

Fešta je održana u restoranu “Nono Frane” za uži krug obitelji i prijatelja maturanata, uz nazočnost creskih nastavnika te gradonačelnika Marina Gregorovića.

Bivši učenik gimnazije, gradonačelnik Gregorović, podržao je zabavu, te je Grad financirao troškove večere za maturante, partnere i nastavnike. U svom govoru posebno je pohvalio njihovu smjelost da se upuste u organizaciju svečanosti kojom, barem simbolično, završava jedan dio njihovih života.

Maturanti su se pak u svom govoru zahvalili svojoj prvoj učiteljici Slavici Zečković, svim nastavnicima,  razrednicima Ani-Mariji Sertić i Saši Javoroviću te, ponajviše, svojim roditeljima. Svi detalji na zabavi, od pozivnica, ukrasa i kartica na stolovima, bili su tonski usklađeni pravi mali unikati koje su danima izrađivale maturantice.

Nije izostalo ni  iznenađenje koje za slavljenike tradicionalno pripremaju učenici 3. razreda, a za odličnu atmosferu pobrinuli su se “Macaklini”.

Na podij su, besprijekorno dotjerani te u pratnji svojih partnera i partnerica izašli Ivan Ćurković, Blaž Filipas, Katia Jurjako, Dori Kučica, Dominik Lovrečić, Emma Rajci, Bruno Salković, Petra Salković i Ella Vrsalović.

Pokazali su da, kad se nešto dovoljno jako želi, to se mora ostvariti❤️.

                                                                                                                                                                                                                       Sonja Pokupec Salković

Foto: W. Salković