MATURANTIMA PODIJELJENE SVJEDODŽBE

Bez stiska ruke, zagrljaja ili poljupca jubilarnoj dvadesetpetoj generaciji creskih maturanata svjedodžbe o završenom 4. razredu podijelila je njihova razrednica Rozana Perović. Generacija je to koja je u jednoj nastavnoj godini morala štošta  “preživjeti”, od  štrajka prosvjetnih djelatnika, zatvaranje škola zbog pandemije  i učenja  na daljinu do pisanje mature pod strogim epidemiološkim uvjetima. Dvadeset i peta generacija ujedno je i prva generacija bez održane maturalne zabave.

U emotivnom obraćanju prof. Perović rekla je kako je ponosna na svakoga od njih, na njihovu zrelost i odgovornost da prihvate sve izazove koji su se redali jedan za drugim, a svoje je obraćanje završila poželjevši im sreću u budućnosti citirajući  Marcela Prousta: “Mudrost se ne nasljeđuje, moramo je otkriti sami, na putu kojim nitko ne može proći umjesto nas, niti nas njega poštedjeti.”

Maturantima su osim svjedodžbi uručene i pohvalnice i nagrade za uspjehe ostvarene tijekom školovanja, sudjelovanje na raznim natjecanjima te za predan humanitarni rad. Posebno su nagrađeni Bruno Nađ i Damjan Vujić koji su sva četiri razreda završili odličnim uspjehom.

Maturante su obradovali i ljupki buketići od lavande iz školskog vrta koje je izradila prof. Ana-Marija Sertić te torta kojom su se na kraju svečanosti zasladili.

Podjeli svjedodžbi maturantima prethodile su i podjele svjedodžbi učenicima ostalih razreda creske gimnazije uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

                                                                                                                                                                                                      Sonja Pokupec Salković, prof.