MATURANTI PRIMILI SVJEDODŽBE O ZAVRŠENOM

4. RAZREDU GIMNAZIJE

Svečanost podjele svjedodžbi  o završenom 4. razredu opće gimnazije u Cresu te podjela nagrada i pohvala najboljim učenicima održana je u višenamjenskoj dvorani Osnovne škole Frane Petrića nakon dviju pandemijskih godina u kojima su svečanosti izostale.

Maturantima, njihovim roditeljima, nazočnim nastavnicima i učenicima ostalih razreda, na početku se obratila Jelena Bralić, ravnateljica Srednje škole Ambroza Haračića, naglasivši kako je  put odrastanja maturanata u ovim zahtjevnim vremenima bio pun izazova. “Pokazali ste da i u ovakvim okolnostima koje su nas pratile – od nastave na daljinu do izolacija niste izgubili mladenačku snagu i radost”.

Pohvalila je njihov angažman na promicanju ugleda Škole te se zahvalila roditeljima  i svim kolegama i kolegicama na trudu i potpori koju su im pružali tijekom njihovog obrazovanja i odrastanja.

Svjedodžbe je maturantima podijelio njihov razrednik Saša Javorović. Veliku nagradu škole za odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom sve četiri godine dobile su Katia Jurjako i Emma Rajci, a za postignut odličan uspjeh u 4. razredu pohvaljen je Dominik Lovrečić.


Svi maturanti bili su aktivni volonteri te su za sva dobra djela nagrađeni stihovima iz Malog princa te šalicom s istim motivom.

Učenicima 1. i 3. razreda također su uručene nagrade i pohvale za postignut odličan uspjeh i uzorno vladanje te volonterski rad. Simbolične nagrade primili su i učenici koji su na Međunarodnom natjecanju iz matematike, popularnom Klokanu bez granica, bili u 10 % najboljih u državi te košarkaši koji su osvojili 3. mjesto na Županijskom natjecanju.

DSC_1530 web

 

Ravnateljica Bralić maturantima je poželjela sreću pri upisu na fakultete te im poručila da “ma što radili u životu, kud god vas odnijeli putovi životni, želim da njima koračate s ljubavlju, odgovornošću i tolerancijom.”

                                                                                                                                                                                         Sonja Pokupec Salković

Foto: Walter Salković