MATURALNA ZABAVA

28. generacija maturanata održala je u subotu, 22. travnja 2023. u restoranu Nono Frane svoju maturalnu zabavu. U društvu roditelja, rodbine i prijatelja simbolično su obilježili kraj svoga srednjoškolskoga obrazovanja. Svečanosti su prisustvovali i creski profesori, ravnateljica Srednje škole Ambroza Haračića Jelena Bralić koja je okupljene pozdravila u ime svih djelatnika matične škole te gradonačelnik Marin Gregorović koji je maturantima poželio sreću na ispitima mature te upis na željene fakultete. Naglasio je kako creski gimnazijalci pohađaju jednu od najboljih škola u Hrvatskoj.

Svojem 4.g obratila se i razrednica Sonja Pokupec Salković: “… Odrastali ste u doba pandemije i mislim da ste se sa svim izazovima toga vremena dobro nosili. Gledala sam kako sazrijevate i postajete ljudi. Svakom godinom ozbiljniji i odgovorniji. I silno sam ponosna na vas. Ne zbog vaših lijepih školskih zadaća, odličnih pisanih uradaka ili petica – premda ni to nije nimalo nevažno – ponosna sam što ste ekipa, prijatelji, što ste, što smo izgradili odnos satkan od poštovanja, povjerenja, odgovornosti i, usudila bih se reći, ljubavi…”

Svojem bivšem razredu na svečanosti se pridružila i Ena Hankušić koja se lani preselila u Njemačku, a točno u ponoć proslavljen je i 18. rođendan Petre Kruljac, najmlađe maturantice.

U nove životne pobjede ubrzo kreću: Leni Bosnić, Nina Bucul, Filip Budimir, Nora Ciuk, Karlo Damijanjević, Paolo Jurković, Andrea Kaštelan, Vid Krstačić, Petra Kruljac, Laura Ružić, Emanuel Salković, Aron Tomaš i Lucia Vunduk.