DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Posljednje srijede u veljači tradicionalno se obilježava Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, poznatiji kao Dan ružičastih majica. Zajedničkim sportskim programom učenici Gimnazije i Osnovne škole Frane Petrića 27. veljače 2019. četvrti put za redom obilježili su taj dan, a gotovo svi učenici i nastavnici obiju škola kupili su i ružičaste majice.

U sportskim igrama sudjelovali su predstavnici razreda, učenici od 5. razreda pa sve do maturanata, u poligonu u mješovitim ekipama, a u potezanju užeta svaki razred oformio je svoju ekipu. Jednu ekipu činili su i predstavnici Grada, gradonačelnik Kristian Jurjako, dogradonačelnik Marin Gregorović te vijećnici Oliver Filipas, Sanja Jurić-Tomić i Stjepan Vodenac koji kupnjom majice i sudjelovanjem u programu aktivno podupiru obilježavanje ovoga dana. Zahtjevan poligon najbrže je svladala ekipa u sastavu Luka Siniša Ružić, Armin Mujagić, Rahela Asani, Matej Živković i Mateo Zovko. U potezanju užeta najbolji i najjači bili su gimnazijalci Ivan Ćurković, Petra Salković, Dorotea Sintić, Jakov Farkaš Tomljenović, Ines Rizvić, Damir Vlajsavljević, Korina Flego i Mateo Zovko. Svoj prvi javni nastup imali su i gimnazijalci Bruno i Dino Salković i Darjan Utmar koji se bave Street workoutom, a njihove vratolomije nagrađene su velikim pljeskom.

Svi natjecatelji zasladili su se keksima, bombonima i  voćem. Cijeli program osmislile su profesorice Mirjana Honjek Utmar, Sanja Miočić i Sonja Pokupec Salković.

 

                                                                                                                                      Sonja Pokupec Salković, prof.