OBILJEŽILI SMO DAN RUŽIČASTIH MAJICA

 Zajednički osmišljenim prigodnim programom Osnovna škola Frane Petrića i Gimnazija, petu godinu zaredom, obilježile su Dan ružičastih majica.

Ekipe sastavljene od učenika obiju škola natjecale su se u potezanju konopa, a nakon službenog proglašenja najbolje ekipe, konop su potezali i osnovnoškolci protiv gimnazijalaca (pobijedili su osnovnoškolci) te djevojke protiv mladića (pobijedile su djevojke).
Poseban izazov predstavljala je i igra traženja sakrivenih slova po školskim hodnicima i učionicama. Najbrže je sva slova pronašla i odgonetnula slogan “Stop nasilju” ekipa u sastavu Erika Kurajić, Jure Bakija, Dorijan Bobarić, Lea Dlačić te Laura Ružić i Emanuel Salković, koji su i ukupni pobjednici u potezanju konopa. Drugo mjesto osvojili su Ivana Kučić, Jan Lužina, Luka Vunduk, Jakov Nedić, Dori Kučica i Matej Živković. Treći su pronašli sva slova i zalijepili ih na roza papir Hana Utmar, Janja Lužina, Adam Kolega, Nina Gavranić, Leni Bosnić i Ines Rizvić.
Prvi puta dio učenika Osnovne škole i Gimnazije, u pratnji profesorica Mirjane Honjek Utmar i Sonje Pokupec Salković, prošetao je gradom pitajući prolaznike znaju li koji se dan obilježava zadnje srijede u veljači. Zavidno znanje pokazali su bivši gimnazijalac Antonio Zubović te gradska vijećnica Sanja Jurić – Tomić. Šetnji su se pridružili gradonačelnik Kristijan Jurjako, njegov zamjenik Marin Gregorović te Dalibor Blažević, predstavnik Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom u Cresu. Blažević je istaknuo preventivne programe MUP koji se redovito provode u našoj županiji, dok je gradonačelnik Jurjako izrazio spremnost i ubuduće, na razne načine, podržavati ovakve i slične akcije. Profesorice Honjek Utmar i Pokupec Salković (koje su sa Sanjom Miočić osmislile cijeli program) istaknule su kako je ovo simbolično obilježavanje s ciljem podizanja svijesti o problemu postojanja vršnjačkog nasilja, no da na prevenciji tog nasilja kontinuirano rade stručne službe obiju škola te svi oni koji su u svakodnevnom kontaktu s djecom i mladima.

20200226_115407