BOŽIĆ U ŠKOLI

Ove smo godine dobrotom našeg gradonačelnika Marina Gregorovića dobili od Grada Cresa prekrasnu veliku jelku koju smo zajednički ukrasili, a potrudili smo se prigodno ukrasiti i učionice.

S radošću smo se odazvali pozivu naših prijatelja iz Osnovne škole Frane Petrića da sudjelujemo na Božićnom sajmu. Ispekli smo puno raznovrsnih keksića, a u svemu su nam pomagale mame i none.

Sve kolačiće smo prigodno upakirali te ih vrlo brzo prodali i “zaradili” 500 eura. Silno smo ponosni na ogroman iznos od 3400 eura koliko je, zajedništvom i dobrotom svih uključenih u akciju, prikupljeno na Sajmu. Iznos je uplaćen na račun Franjevačkog svjetovnog reda, za Socijalnu samoposlugu u Rijeci, a  iskoristit će se za kupnju bonova za njihove korisnike samce.

Posljednjeg dana nastave u ovoj kalendarskoj godini izmijenili smo darove  (popularni “secret Santa” u svakom razredu), a predvečer je nekoliko naših učenica, zajedno s profesoricama Sonjom Pokupec Salković i Anom-Marijom Sertić volontiralo na humanitarnom Božićnom basketu. Umjesto kotizacije igrači, članovi njihovih obitelji te gledatelji, donosili su namirnice za Socijalnu samoposlugu u Rijeci.

Dobrota, briga za drugoga, djela ljubavi…to je smisao Božića. Nadamo se da smo svojim doprinosom nekome u potrebi uljepšali ove blagdanske dane i izmamili barem mali smješak na lice.

Svim našim sugrađanima, svim bivšim gimnazijalkama i gimnazijalcima želimo sretan Božić te svako dobro u 2024. godini!