UMREŽENA VUNA OSVOJILA CRESKU GIMNAZIJU

U sklopu ekološkog natječaja koji osmu godinu zaredom sufinancira INA, creska grupa Ruta dobila je financijsku potporu za projekt “Umrežena vuna”. Cilj projekta je edukacija mladih o problematici bacanja vune koja tako postaje ekološki problem te učenje obrade vune tehnikom filcanja kroz radionice na temu recikliranja starih ribarskih mreža.

Ruta je u svoj projekt uključila i učenike creske gimnazije – djevojke su, uz nastavnice Sonju Pokupec Salković i Anu-Mariju Sertić na radionicama izrađivale torbice uglavnom na temu mora i ribara. Tehnikom filcanja napravljeno je i nekoliko jastučića koji su napunjeni mirisnom lavandom ubranom u školskom vrtu.

Veliku tapiseriju koja krasi hodnik gimnazije i u koji su utkane ribarske mreže i školjke izradila je grupa učenika 1. razreda. Na radionicama, održanima posebno za svaki razred, bilo je puno smijeha i dobrih vibracija pa je

Vesna Jakić iz Rute iznimno zadovoljna samim odazivom, atmosferom tijekom rada i maštovitošću gimnazijalaca.

Jedna od maturantica rekla je da im je “ovako nešto baš trebalo” jer smo zbog suživota s pandemijom pomalo zaboravili kako za dobro raspoloženje i sreću malo treba.

                                                                                                                                                                                          Prof. Sonja Pokupec Salković