SVEČANA PODJELA MATURANTIMA GENERACIJE 2018./2019.

Svečana podjela svjedodžbi maturantima 24. generacije “creskih gimnazijalaca” te  pohvala i nagrada svim našim vrijednim učenicima Područnog odjela održana je 11. srpnja 2019. godine u 11.00 sati u holu Osnovne škole Frane Petrića.
Voditeljica Područnog odjela i razrednica maturantima, profesorica Melita Chiole emotivnim i inspirativnim govorom pozdravila je sve maturante i goste, čestitala je maturantima na uspješno položenoj Državnoj maturi i iskoristila priliku da se oprosti od učenika i kolega prije odlaska u zasluženu mirovinu.
Lijepim riječima maturante je pozdravila i naša ravnateljica gđa. Jelena Bralić kao i g. Marin Gregorović, zamjenik gradonačelnika Grada Cresa.

Ovogodišnji maturanti su : Brian Michael Bandera, Luka Damijanjević, Korina Flego, Karla Ivanić, Klara Kučić, Ivan Maraš, Luka Pinjušić, Giulia Rodinis, Dino Salković,  Darjan Utmar i Mateo Zovko.

Među njima za odličan uspjeh kroz sve četiri godine školovanja nagrađena je Klara Kučić, za odličan uspjeh u četvrtom razredu nagrađene su Korina Flego i Giulia Rodinis, a pohvaljeni Karla Ivanić, Darjan Utmar i Brian Michael Bandera koji je dodatno nagrađen za postignuto drugo mjesto na županijskom Natjecanju iz Kemije.
Maturanti Luka Damijanjević, Dino Salković, Darjan Utmar i Ivan Maraš dio su košarkaške ekipe koja je predstavljala školu na Školskoj košarkaškoj ligi Primorsko- goranske županije i zauzela 3. mjesto. Za taj uspjeh nagrađeni su prigodnim nagradama.
Ivan Maraš i Giulia Rodinis nagrađeni su jer su među 10% najuspješnijih natjecatelja u međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica.
Ravnateljica je uručila pohvalnice i  članovima sekcije Volontiram, a ne moram koji su i ove su školske godine bili jako aktivni i ostvarili nekoliko izuzetno uspješnih akcija, među njima istaknuli su se maturanti Luka Damijanjević, Giulia Rodinis, Dino Salković i Darjan Utmar.

U glazbenom dijelu programa nastupile su Katia Jurjako i Petra Salković na klaviru te Natali Selmanović i Paolo Kaštelan s  nekoliko prigodnih pjesama. Program su vodili naši učenici Ines Rizvić i Jakov Farkaš Tomljenović.