s RAZLOGOM

U sklopu projekta Ministarstva kulture Ruksak pun kulture, u petak 28. veljače 2020. posjetila nas je  kazališna družina Pinklec koja je u koprodukciji s Lutkarskom organizacijom koju fakat trebamo- LOFT izvela nagrađivanu predstavu  S razlogom.

U kratkom opisu predstave rečeno je:
Kažu da se u životu sve događa s razlogom. Mi smo odlučili provjeriti je li to uistinu tako. I onda smo krenuli na put, put života. Prvo su došli neki ljudi i mi smo odmah znali da je njihova uloga da budu tu, uz nas. A onda je došao Veljko, junak naše predstave. Veljko je bio i dobar i “zločkast”, i ozbiljan i zaigran, i pametan i “glupkast”, i sramežljiv i hrabar, i crn i bijel baš kao svatko od nas. Zašto onda junak? Zato što u trenutku rođenja svi postajemo junaci koji se bore s nedaćama, slave uspjehe, oplakuju izgubljeno, vesele se, ljube i grle, tuguju i boluju, plešu i vole i hodaju puteljkom koji je pun prepreka i izazova, a zove se ŽIVOT. Ponekad nam se događaju stvari koje izgledaju strašno, bolno i nepošteno, ali razmišljajući, shvatimo da bez savladavanja takvih prepreka nikada ne bismo otkrili svoje pravo JA i svoju svrhu na ovom svijetu. Crno i bijelo polako bojimo našom nijansom crvene boje koja nam daje život, snagu, borbenost, moć, sjaj i kola našim tijelom jer je ona unutarnji motor. I tako na našem putu koji se već poprilično crveni cijenimo svaki trenutak, uzimamo sve što nam pruža, dišemo punim plućima i putujemo bez tereta, sretno i s razlogom.

Nakon predstave učenici su sudjelovali u radionici u kojoj su se glumačkim improvizacijama osvrnuli na najbitnije elemente i poruke predstave.