oBITELJ I ŠKOLA- ZAJEDNO PROTIV NASILJA

Poštovani  roditelji!

Želimo jasno izraziti stav naše škole da, kao odgojno-obrazovna ustanova, ne toleriramo bilo kakav oblik nasilničkog ponašanja. Kontinuirano gradimo ozračje nenasilja u kojem će se naši učenici osjećati sigurnim, suzbijajući svako fizičko i emocionalno nasilje, bilo u stvarnom ili virtualnom svijetu.

Pozivamo vas da zajednički pristupimo ovoj izuzetno važnoj temi. Potaknite svoje dijete na razgovor o temi nasilja kako bi vam se povjerilo ukoliko samo doživljava nasilje  ili je svjedočilo nasilju. Istaknite svom djetetu da ne smije biti nasilno prema drugima jer je bilo koji oblik nasilja, uključujući i online nasilje i isključivanje iz grupe vršnjaka, neprihvatljivo.

U svakom razrednom odjelu učenici će biti dodatno potaknuti da svako saznanje o najavi ili pojavi nasilja, kao i o svojim osjećajima vezanim uz nasilje, podijele s razrednikom, pedagogom i psihologinjom, ili (anonimno) napišu te ubace u Sandučić povjerenja, kao što su to i do sada mogli činiti.

Škola i dalje ostaje potpora u rješavanju  navedenih problema.

Stoga, vama i vašem djetetu na raspolaganju su stručni suradnici škole, kao i ravnateljica, razrednici i drugi nastavnici ako nam se trebate povjeriti zbog bilo kojih nepovoljnih okolnosti  vezanih uz školu, zdravlje i sigurnost djeteta.