MATURANTI PRIMILI SVJEDODŽBE O ZAVRŠENOM 4. RAZREDU GIMNAZIJE

Danas su maturantima na prigodnoj svečanosti uručene svjedodžbe o završenom četvrtom razredu gimnazije.

Uz 13 učenika  koji čine 28. generaciju creskih maturanata svečanosti su nazočili i njihovi roditelji, članovi obitelji, prijatelji, nastavnici, ravnateljica Srednje škole Ambroza Haračića Jelena Bralić te gradonačelnik Cresa Marin Gregorović.

Za odličan uspjeh i uzorno vladanje tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja Nastavničko vijeće Srednje škole Ambroza Haračića velikom nagradom škole nagradilo je Lenija Bosnića, Ninu Bucul, Noru Ciuk i Petru Kruljac.

Za odličan uspjeh i uzorno vladanje u 4. razredu nagrađena je maturantica Lucia Vunduk, a pohvaljeni su Vid Krstačić i Emanuel Salković.

Simbolične nagrade za ustrajan volonterski rad dobile su sve maturantice, a prigodno su nagrađeni i najuspješniji sudionici natjecanja “Klokan bez granica” te košarkaši koji su osvojili srebrnu medalju na Školskoj košarkaškoj ligi Primorsko-goranske županije.

Na svečanosti su pohvaljeni i nagrađeni i mlađi učenici Gimnazije.

U ime maturanata svim nastavnicima zahvalila je Nina Bucul.

Gradonačelnik Marin Gregorović u svom je obraćanju maturantima naglasio “da postoji Grad koji vodi računa o vama, barem kroz stipendije za koje se svi možete javiti” te je potaknuo maturante neka šire vidike i stječu nova iskustva. Ravnateljica Jelena Bralić rekla je kako životni putevi često nisu utabana staza bez prepreka te istaknula: “Unatoč teškim izazovima s kojima ste se suočili u ove četiri godine, ovu ste etapu svoga putovanja završili uspješno noseći sa sobom, sigurno i lijepe priče”.

Razrednica Sonja Pokupec Salković oprostila se od svoga razreda susprežući suze: 

“Sad je došlo vrijeme za rastanak. Za novi početak. Za nove prilike, nova prijateljstva, za nove ljubavi. Novi život donijet će vam i poneki poraz, no poraz je samo prilika za nove pobjede. Pa znamo još od Ujevića da je duša za let stvorena, zar ne? Idite hrabro, usudite se sanjati! Budite dobri, odgovorni i pošteni, ma gdje god odlučili jednoga dana saviti gnijezdo, čak ako to bude i daleko od Cresa. Uostalom, daljina gasi samo male ljubavi.

U mom srcu ostajete zauvijek, moj mali krug velikih ljudi, moji Leni, Nina, Nora, Filip, Karlo, Paolo, Andrea, Vid, Petra, Laura, Emanuel, Aron i Lucia

Volim vas!”