GIMNAZIJALCI ZA PETRINJU I SISAK

Svega nekoliko sati nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu Grad Cres pokrenuo je akciju pomoći za pogođeno područje.
U akciji prikupljanja pomoći za stanovnike Petrinje i Siska neumorno je radilo pedestak volontera od kojih je čak tridesetak bivših ili sadašnjih učenika creske gimnazije.
Akcijom je koordinirao dogradonačelnik Marin Gregorović, a pakete su slagali i nosili i gradski vijećnici Sanja Jurić Tomić i Dragan Medarić – svi odreda bivši gimnazijalci!
Ogromnu količinu robe trebalo je, ne samo razvrstati nego i popisati, što su strpljivo i pedantno odradile naše gimnazijalke.
Prikupljeno je oko 500 litara vode, više od 400 litara mlijeka, 200 kg tjestenine, 100 kg riže, 165 kg brašna, 130 kg šećera, 110 paketa pelena, 450 komada šampona i sapuna te velike količine toaletnog papira, vlažnih maramica, pasta i četkica za zube te oko 400 komada deka i posteljine. Donirana je i dječja robica, igračke i jedan plišani slonić – najdraža igračka malog dječaka velikog srca, Toma Nurkića, možda budućeg gimnazijalca.
Svim djevojkama i dečkima okupljenima u sekciji “Volontiram – a ne moram” hvala što su pokazali koliko veliko srce imaju. <3
Dva kombija krenula su put Banovine!!!