ADVENT U ŠKOLI

Bez obzira na epidemiju i stroge uvjete boravka u školi, i ove su se godine učenici potrudili da se duh Božića osjeti i u učionicama koje su prigodno ukrašene. Jedino je učionica maturanata ostala prazna i tiha, bez šarenih vrpci i ukrasa jer su učenici zadnjih desetak dana nastave “uživo” proveli u samoizolaciji.

U petak, 11. 12. 2020.  posljednjeg dana nastave već tradicionalno su izmijenjeni pokloni. Ove godine ne u razredu nego ispred škole, poštujući epidemiološke mjere. 30 učenika i troje razrednika zaigralo je igru “secret friends” te su pripremili poklon za osobu čije ime je pisalo na papiriću. Smijeha nije nedostajalo, pokloni su bili originalni i kreativni, a “spojeni” su stvarno naizgled nespojivi parovi. Tako su npr. poklone izmijenili Karlo Damijanjević, i Jakov Farkaš, hajdukovac i dinamovac, prof. Sertić pripremila je poklon za učenika koji učestalo kasni baš na sat matematike, Neja Toić bila je izuzetno kreativna pri izradi svog poklona, dok su Emma Rajci i Karlo Zubović “izvukli” baš jedno drugo.

Maturantice Dorotea i Nika koje nisu bile u samoizolaciji odradile su “poštarski” dio posla i raznosile poklone učenika koji su ostali kod kuće zbog samoizolacije, a putem video veze javili su se u školu.