AUTORSKE BURE


 Autorske bure dio su programskog pravca Lungomare Rijeke 2020. – Europske prijestolnice kulture. Ovog proljeća hrvatski i regionalni književnici provest će nekoliko tjedana na književnim rezidencijama u petnaest mjesta na kvarnerskoj obali. Inspirirani lokacijom, napisat će kratke priče koje će do kraja godine biti objavljene u zajedničkoj zbirci.

  1. travnja 2018. Autorske bure zapuhale su i u Cresu. U popularnom baru Plavici creskoj publici predstavili su se Damir Karakaš i Olja Savičević Ivančević koji nadahnuće pronalaze u Cresu i Belom.

Na književnoj večeri sudjelovala je i grupa naših gimnazijalaca, zaljubljenika u ljepotu riječi, sa svojim profesoricama Sonjom Pokupec Salković i Rozanom Perović. Moderatorica književne večeri bila je mlada riječka književnica Željka Horvat Čeč.

Ova književna večer bila je za nas poseban doživljaj, a nadamo se da ćemo imati prilike sudjelovati i na predstavljanju zajedničke zbirke. Do tada će mnogi od nas zasigurno u knjižnici potražiti  Sjećanje šume, Adio,  kauboju, Pjevača u noći ili neki drugi naslov naših književnika.

Autorske-bure-Cres14-694x450 Autorske-bure-Cres2

(FOTO: Preuzeto s https://www.otoci.eu/cres-autorske-bure-prelijepa-mjesta-za-pisanje/)

Komentari su zatvoreni.