MATURALNA ZABAVA 2018. GODINE


U hotelu Kimen, 14. travnja, već tradicionalno, održana je maturalna zabava 23. generacije naših maturanata. Uz mnogo pjesme, zabave i smijeha evo kako su se oni obratili svojim nastavnicima, roditeljima, uzvanicima i mlađim učenicima:

Dobra večer svima! Jako nam je drago što ste se okupili u ovako velikom broju. Zahvalni smo što ste dio ove naše posebne priče. U ime svih pozdravljamo roditelje, profesore, delegaciju grada Cresa i sve naše drage prijatelje. Prvo bismo se htjeli zahvaliti našim roditeljima koji su sve ove godine bili uz nas, pratili nas i bodrili. Bez vašeg poticaja većinu svog vremena proveli bismo u ugostiteljskim objektima- da budemo službeni. A sada malo o našim profesorima bez kojih ova gimnazija ne bi bila na tako dobrom glasu.

Sve je počelo davne 2006. godine s učiteljicom Slavicom koja nas je prva provela kroz školske hodnike i dala nam odlične temelje za nastavak našeg školovanja. Preuzeli su nas profesorica Mladenka i profesor Ogi koji su nas trpili u najgorim pubertetskim godinama.

Profesorica Rozana, najbolji vodič kroz lektire koje smo čitali od korica do korica (A ŠAALIMO SE ili MIG ). Hvala Vam na razumijevanju i onda kada se nismo pokazivali u najboljem svjetlu.

Profesorice Danijela, Dančy, Dani, Danjela! Hvala Vam na svakom rijetkom petominutnom chillu koji ste nam pružili. Legenda kaže da su izumrli. Vaš vedri duh olakšao nam je i najtmurnije jesenske dane i uvijek nam je bilo lijepo raditi na vašim satovima!

Profesor Vlaho, LJUDINA, Čovjek s velikim Č, osoba kod koje smo svi bili pozitivni. Kod vas smo naučili da ili imaš dušu ili si nula od čovjeka. Hvala vam na svakoj poslovici koje danas svakodnevno koristimo… In vino veritas!

Profesorice Sunčana! Vaše poduže prezentacije nikada nećemo zaboraviti, ali nećemo Vam zamjeriti- u kulturu se isplati ulagati! Hvala Vam što ste nas naučili da umjetnost uljepšava svijet!

Satovi kod profesora Kajana sigurno su najmoderniji satovi glazbenog u Hrvatskoj. Hvala Vam na toleriranju dolaska na sat mrvicu kasnije nego što bi trebali te na naučenim taktovima Gaudeamusa- inače ne bi zvučalo ovako dobro!

Profesorice Gordana! Najviše bi se razveselili kad biste zatvorili dnevnik nakon upisivanja sata ili uzeli kazetu iz ormara. Hvala Vam na predavanjima koje ste uvijek učinili toliko zanimljivima da bi cijeli sat učili, ponavljali i podcrtavali.

Profesorice Busanić. Hvala Vam što ste nam pomogli da upoznamo i shvatimo sebe i druge i hvala što ste nam profesionalnom orijentacijom olakšali izbor fakulteta.

Profesorice Lovorka! U pravilu, Vi ste izvrsna profesorica. Hvala Vam što ste nam maturalac učinili još boljim. I zapamtite, Vaša ocjena može samo rasti! Ne može padati ni ostati ista.

Profesorice Zvjezdana, oprostite što smo zatvarali prozore kada Vam je bilo toplo i otvarali kada Vam je bilo hladno. Hvala Vam što ste nam približili biologiju i uvijek je učinili posebnijom i zanimljivijom.

Dragi profesore Lubina! Hvala Vam što nas, za razliku od udžbenika, točno učite politiku. Čisto da znate, u selu nema ništa novo, a mi smo svi na broju- provjerili smo!

Profesore Bralić! Hvala Vam na svakoj formuli koju smo naučili, što su zadnji zadatci uvijek bili najlakši i što sada trajno mislimo da je peronospora bolest krumpira. Ma dragi profesore, sve je to paštašuta i rock and roll.

Profesorice Šegulja, uz Vas smo postali pravi gimnazijski filozofi i hvala što ste nam pokazali logiku i tamo gdje je nema.

Profesorice Kosmos! Hvala Vam što ste nas na zanimljiv način naučili povijest i oprostite ako ste ikada zbog nas bili grr, grr, grr.

Hvala Vam profesore Saša što ste nas vodili na svaki Collegiumov izlet, iako radi toga niste bili omiljeni u zbornici. Hvala Vam i na naučenima koracima valcera- zbog Vas plešemo kao veliki!

Profesorice Lili, hvala Vam što nas se blagdanima uvijek sjetite prigodnim čokoladicama. Svaki ste nam sat uljepšali pjesmom, a sve informacije vjerno prenosili s BITNO.net.

Profesorice Melita! Hvala Vam na svom naučenom znanju iz matematike s kojim ćemo se sada na fakultetu praviti važni. Iako nam se nekada nije dalo, zaista smo cijenili Vaš trud i volju.

Profesorica Sonja, naša razrednica broj dva. Hvala Vam na svakoj pomoći pri organizaciji maturalne. Hvala što ste uvijek pokazivali da ste tu uz nas i imali lijepe riječi. Hvala što smo radi Vas na glasu kao humanitarci jer ste nas uključivali u svaku humanitarnu akciju u školi i van škole. Uživali smo na svim Danima ružičastih majica, u izradi božićnih keksića itd.

Imamo još nekoliko riječi za naše trećaše. Prepuštamo Vam mjesto maturanata i vjerujemo da ćete ga biti dostojni. Budite dobri prema profesorima. Budite dobri prema profesorima, oni Vas pripremaju za život, a bolje od njih nećete pronaći. Također, prepuštamo Vam sve naše materijale za maturalnu zabavu, vjerujte, trebati će Vam. Samo opušteno, nemojte se opterećivati i nervirati nego uživajte u svojoj zadnjoj godini, biti će Vam najljepša i nezaboravna.

Svim uzvanicima želimo dobru zabavu i nadamo se da ćete uživati! Potrudili smo se da Vam ova večer ostane u lijepom sjećanju kao i nama.

maturanti_1

Komentari su zatvoreni.