FESTIVAL ZNANOSTI 2018. GODINE


Ove godine  od 16. do 21. travnja održao se 16. festival znanosti na temu Otkrića. Zanimljivim izlaganjima, predavanjima, radionicama i razgovorima znanost se popularizira u 20 hrvatskih gradova.

U sklopu dijela Škole za škole  sudjelovali smo s našim otkrićem…

Znanstvena otkrića bitno utječu na razvoj ljudske civilizacije. U današnje vrijeme dosta se govori o umjetnoj inteligenciji i otkrića vezana za tu temu čine nas suvremenicima nečeg što će biti fascinantna budućnost.

Željeli smo nešto više naučiti o tome i susreli se s – Alanom Turingom.

Alan Mathison Turing (23. 06. 1912. – 7. 06. 1954.) bio je britanski matematičar, logičar, kriptograf, začetnik računalne tehnologije i matematičke biologije, filozof, atletičar… i još mnogo više. Kroz projekt Otkriće Alana Turinga  bavili smo se istraživanjem njegovog života i vizionarskog rada.

Učenici su 20. travnja u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke prezentirali projekt u formi kratkog filma.

Cilj projekta bio je da učenici prodube svoja znanja iz informatike  te da steknu spoznaju o tome da su iza suvremene tehnologije uvijek  ljudi koji su svojom genijalnošću i velikim radom pomogli razvoju civilizacije i stvaranju uvjeta za bolji i lakši život čovjeka. Na svima nama je razumno koristiti otkrića nauke i nastojati da u okviru svojih mogućnosti i  u svojem okruženju također damo doprinos u stvaranju boljeg i pravednijeg svijeta.

U izradi projekta sudjelovali su učenici: Nika Utmar, Jakov Farkaš Tomljenović, Ines Rizvić, Lana Bakija, Damjan Vujić, Damir Vlajsavljević i Renato Muškardin pod vodstvom mentorica, profesorica Melite Chiole i Ana-Marije Sertić.

IMAG0542 IMAG0540 IMAG0539 IMAG0537

 

Komentari su zatvoreni.