I OVE GODINE NA TETRAGONU


Sveučilište u Rijeci, Odjel za biotehnologiju, Odjel za fiziku, Odjel za informatiku i Odjel za matematiku svake godine organiziraju ekipno natjecanje TETRAGON za učenike trećih razreda srednjih škola. Natjecanje se organizira u okviru manifestacije „Otvoreni dan sveučilišnih odjela“ na sveučilišnom kampusu na Trsatu.

Ove godine natjecanje je održano 17. travnja 2018. godine  i na njemu je sudjelovala i četveročlana ekipa iz Cresa. Bili su to Klara Kučić, Karla Ivanić, Brian Bandera i Darjan Utmar u pratnji razrednice, profesorice Melite Chiole.

Natjecanje se odvijalo u pet etapa – poznavanje djelatnosti studija navedenih sveučilišnih odjela, te ekipno izvršavanje zadataka na svakom pojedinom odjelu. Po okončanju svih etapa i nakon bodovanja svih aktivnosti u okviru natjecanja, proglašen je pobjednik.

Naša ekipa nažalost nije bila pobjednička, ali dobro se je snašla u jakoj konkurenciji od 16 ekipa. Zadatci koje su dobili na pojedinim odjelima bili su doista zanimljivi i zabavni, a učenicima je bilo lijepo biti student, pa makar samo jedan dan.

Cresku ekipu kroz sveučilišne odjele proveo je naš Sabino Sepčić, student sa Odjela za biotehnologiju.

IMG_6315 IMG_6317 IMG_6320 IMG_6322 IMG_6323 IMG_6325