SUDJELOVALI SMO U 5. ZNANSTVENOM INKUBATORU NA 26. DANIMA FRANE PETRIĆA


Od 26. do 30. rujna 2017. održani su u Cresu 26. Dani Frane Petrića u sklopu kojega je održan i projekt Znanstveni inkubator: trening za znanstvena istraživanja.

Ovo je peta godina provođenja tog zanimljivog projekta u kojem naša škola već tradicionalno sudjeluje.

Projekt Znanstveni inkubator želi učenicima približiti način rada na znanstvenim istraživanjima, upoznati učenike s elementima i metodama rada i načelima znanstvene čestitosti.

Tema ovogodišnjeg Znanstvenog inkubatora bila je Putem znanosti do održivog turizma.

Svi učenici naše škole sudjelovali su na javnom predavanju koje je održala Julija Erhardt s temom Kako mozak odlučuje, te radionici Igra definiranja: što je turizam i čemu služi? koju je s učenicima proveo Bruno Ćurko.

Središnja aktivnost Inkubatora bila je prezentacija učeničkih radova koja je održana u petak, 29. rujna. Sudjelovale su gimnazije iz Splita i Križevaca, udruga Mala filozofija iz Zadra i naša škola.

Tema našeg rada bila je Održivi turizam otoka Cresa – odgovornost gostiju i domaćina. Temu su vrlo uspješno pripremili učenici Vanessa Klimczak, Renato Muškardin, Lara Dragoslavić, Paolo Kaštelan i Ines Rizvić uz pomoć mentorica, profesorica Rozana Perović, Ljiljana Filipas i Melita Chiole.

IMG_8228 Inkubator_1 Inkubator_2

 

Našu prezentaciju možete pogledati ovdje: Održivi turizam

Komentari su zatvoreni.