MEĐUNARODNA RAZMJENA UČENIKA


 U razdoblju od 2. do 8. listopada 2016. učenici i profesori naše škole bili su po deveti put domaćini gimnazijalcima iz njemačkog mjesta Hasslocha i njihovim profesorima Carolin Helfrich i Matthiasu Meyeru.

Ove školske godine u projektu razmjene učenika sudjelovalo je 16 učenika i učenica drugog i trećeg razreda naše Srednje škole: Ervin Šeperović, Jan Tomich i Petar Lozančić (3.g), Valeria Pervan, Ariana Mužić i Maja Dragović (2.g), Emma Opačak i Nikolina Stupičić (2.nb), Vanessa Klimczak, Lara Mužić i Matea Zec (3.gc) i Darjan Utmar, Dino Salković, Mateo Zovko, Luka Damijanjević i Klara Kučić (2.gc). Voditeljice su profesorice njemačkog jezika Daniela Mužić, Laura Ranac i Sonja Pokupec Salković.

zajednicka-ml img-20161009-wa0003

 

Napokon smo dočekali i taj dan, 2. listopada, kada su nam došli prijatelji Nijemci u sklopu međunarodne razmjene koja se odvija već duži niz godina. U nedjelju u 10.00 sati okupili smo se ispred autobusne stanice i nestrpljivo čekali naše partnere za razmjenu. U razmjeni je sudjelovalo osam učenika iz Cresa te osam učenika iz matične škole u Malom Lošinju.

Dočekali smo ih uz malo zakašnjenje i zatim ih poveli svojim kućama na doručak. Ubrzo smo se svi međusobno upoznali i dobro sprijateljili. Svaki dan nam je raspored bio popunjen, tako smo u ponedjeljak  išli u obilazak po otoku. Svima je vrlo zanimljiv bio posjet selu Lubenice zbog toga što smo pri izlazu iz autobusa bili pogođeni udarom bure koju smo “jedva preživjeli”.

U utorak smo katamaranom išli u Rijeku, gdje smo posjetili muzeje te naravno svratili do “McDonaldsa”, i pojeli slasne palačinke. U srijedu smo se trebali ustati oko 5 i pol ujutro jer smo brodom iz Malog Lošinja otišli na Ilovik gdje smo razgledali otok. Najhrabriji su se čak i okupali u moru. U četvrtak i petak su gosti s nama išli u školu te slušali predavanja profesora.

Na kraju tjedna svi smo bili umorni i pospani, ali smo ipak otišli na pizzu u petak navečer i proveli zadnji dan družeći se.

U subotu ujutro smo se nerado trebali oprostiti od naših novih prijatelja te smo im poželjeli sretan put.

Sada je red na nama: svi jedva čekamo sljedećeg travnja posjetiti Njemačku i obnoviti nastala prijateljstva.

                                                                                                                                                                          Klara Kučić

snapchat-5819093203672790742

Podijeli